13 juni 2021
13:00

IK Oden

Referat: IFK Västerås FK - IK Oden

A-lagets andra träningsmatch, även denna gång div 4 motstånd i form av IFK Västerås. Matchen spelades på Iver Arena, konstgräs med stora ytor.
IFK chocköppnade genom att göra 1-0 efter 38 sekunder, kändes som vi inte var riktigt vakna där.
Men vi kom tillbaka och kvitterade till 1-1. Djupledsboll som IFK:s målvakt - Olle som vi lånade ut eftersom deras målvakter inte kunde spela - gick ut och nickade bort utanför straffområdet. Men vi tog tillbaks den och Björn spelade smart in till Josue som snyggt lobbade in bollen i mål!
Vi tog därefter över matchen och hade flera lägen till att ta ledningen men Olle gjorde några riktigt bra räddningar.
Mot slutet av halvleken tog IFK över igen, de överbelastade ofta på vänsterkanten och tog sig fram till några bra lägen, bl a räddade Jonte ett skott på mållinjen.
Men 1-1 i paus får vi vara nöjda med.

I andra halvlek växlade IFK upp tempot med vinden i ryggen. Nära att ta ledningen efter bara några minuter men Glenn gör en fantastisk fotparad till hörna.
Dock var han chanslös när IFK kontrade på vänsterkanten vilket ledde till friläge och skott i mål i högra hörnet, 2-1.
Matchen var ändå jämn till mitten av halvleken - vi var ytterst nära att kvittera på hörna när Oscar skarvade bollen tätt utanför.
Istället gjorde IFK 3-1 på ett frisparksinlägg som nickades fram till en genomlöpande spelare som vi tappade markeringen på och han kunde stöta in bollen i mål från några meter.
Det kändes lite som att vi gav upp matchen efter detta samtidigt som IFK inte nöjde sig med resultatet utan jagade ytterligare mål.
Vilket de också fick, hela 3 stycken vilket gav slutresultatet 6-1.
Vi får ta med oss första halvlek men får rannsaka oss själva gällande andra halvlek då vi inte alls hängde med i IFK:s tempo.

1:a halvlek
38" 1-0 IFK hårt instick som styrs i mål av spelare som löper in mellan backarna och är först på bollen
6' Hörna av Oden nickas ut till Floda som slår ett inlägg till Eddie som nickar men Olle räddar
18' 1-1 Oden genom Josué (assist Björn) - snygg lobb i mål
20' Härligt samspel mellan Josué - Eddie och Pasi som skjuter men bollen styrs av Olle till hörna
21' Bra hörna av Floda som Josué nickar till Michael som nickar och ny räddning av Olle
22' IFK tar sig fram på vänsterkanten, ner på kortlinjen och passning snett inåt bakåt, skott över målet
27' Bollen lyfts fram till Eddie som kommer fri med Olle som går ut och blockerar avslutet, bra agerat
30' Josué till Eddie som hittar Michael som skjuter över i bra läge
40' Jonte räddar på mållinjen när IFK skjuter mot mål efter hörna

2:a halvlek
3' Gult kort på nr 16 i IFK för hårt spel
4' Friläge för IFK och Glenn gör en fantastisk fotparad på skottet till hörna
5' IFK hörna, Glenn tappar bollen när han ska greppa den, skott utanför av IFK
8' 2-1 IFK efter kontring på vänsterkanten och inbrytning i straffområdet samt välplacerat skott i bortre hörnet.
20' Fint väggspel mellan Eddie och Keyse som har skottläge men IFK bryter till hörna
21' Hampus lägger hörnan som Eddie nickar mot vänstra stolpen där Oscar störtdyker och styr bollen tätt utanför med foten!
24' 3-1 IFK frisparksinlägg som nickas fram till fri spelare som skjuter i mål från nära håll
28' 4-1 IFK väggspel på högerkanten och hårt markinlägg mot bortre stolpen där IFK:are är först på bollen och styr in den i mål
35' 5-1 IFK. Slarvigt av oss när vi tjafsar med domaren efter att ha fått en frispark emot oss två meter in på IFK:s planhalva. De lägger en snabb frispark när vi fokuserar på annat, kontrar snabbt och sätter bollen i mål efter markinlägg till fri spelare som kommer vid bortre stolpen
41' 6-1 IFK på hörna som nickas direkt i mål av omarkerad spelare.

Matchens LIrare i IK Oden: Robin gjorde en felfri insats som mittback, spelade enkelt och rensade när det behövdes, inget kladd med bollen i farliga lägen. Dessutom ett antal fina djupledsbollar i första halvlek som skapade oro i IFK:s backlinje.